BOOM

Kako podstaknuti tim na saradnju?

16.06.2022.

Timski rad je osnova poslovanja svake kompanije, bez obzira na njenu veličinu. Nedovoljna saradnja zaposlenih najčešće je razlog slabijih poslovnih rezultata, nepostizanja ciljeva te česte fluktuacije zaposlenih. Radni kolektiv je živi organizam u kojem se prepliću ljudi različitih karaktera i temperamenata i zato ne postoji čarobni recept kako poboljšati timski rad u nekoj organizaciji. Važno je da lider dobro upozna vrednosti, vrline, ali i slabosti svojih radnika te razvije jedinstveni pristup koji će stvoriti dobru radnu atmosferu.

Organizaciona kultura: Šta negovati?

20.10.2021.

Preduzeće treba stalnu brigu. Ono je poput živog bića, a njegovim članovima nešto odgovara, a nešto ne.

Organizaciona kultura jeste tema mnogih rasprava i teško se definiše. Ako uspemo definisati šta predstavlja za nas, to će nam dati upute o tome kako dijagnostikovati probleme, pa čak i osmisliti i razviti rešenja.

Michael Watkins je rekao da je „kultura imuni sistem organizacije,“ te da predstavlja oblik zaštite koji se razvio iz situacijskih pritisaka. Hteli bismo podeliti s vama nekoliko zaključaka do kojih smo došli dugogodišnjom saradnjom sa zaposlenima u različitim firmama i područjima, tj. proučavanjem problemskih situacija i obrazaca ponašanja:

vrh stranice