Arhiva februar 2023

7 stvari zašto je timski coaching važan

15.02.2023.

Kada timski coaching  donosi dodatnu vrednost firmi, timu, ali i pojedincima koji sačinjavaju tim? Timski coaching, kao što mu i samo ime govori, bavi se razvijanjem timova. Njegova vrednost ogleda se u tome što tretira tim kao jedinstvenu celinu, a ne kao skup pojedinaca, bez obzira na to da li se radi o sportskom, naučnom, menadžerskom timu ili timu zaposlenih.

Davanje 360 feedbacka – saveti za menadžere i coacheve

08.02.2023.

Iako su naši 360 feedback izveštaji vrlo jednostavni i intuitivni u svojoj strukturi, osoba koja prima feedback najviše benefita će dobiti iz razgovora s nekime ko je upoznat sa samim procesom davanja feedbacka. To može biti nadređeni, HR saradnik ili dodeljeni coach koji će facilitirati prolazak kroz 360 feedback izveštaj na način koji će procenjivanoj osobi pomoći u tumačenju rezultata i planiranju daljih razvojnih akcija.

Growth mindset – Da li možemo sami sebi povećati šanse za uspeh?

01.02.2023.

Današnji blog započinjemo in medias res. Odmah odgovaramo na pitanje. Možemo sami sebi povećati šanse za uspeh ako izbacimo iz glave misli: „ne mogu“, „takva mi je sudbina“, „tako sam rođen/a“, „nisam dovoljno talentovan/a“, „nema šanse da uspem“, „ja to nikada neću savladati“, „on je rođen pod srećnom zvezdom“ i tako unedogled. Činjenica je da nemamo svi istu startnu poziciju u životu ili karijeri, ali činjenica je i da možemo uspeti, ma koliko nam uslovi bili teški, ako imamo growth mindset. Primera ima napretek, a neke ćemo danas posebno da istaknemo.

vrh stranice