Arhiva septembar 2022

8 načina kako da povećate angažovanost zaposlenih

28.09.2022.

Ključ uspeha svake firme leži u predanim, motivisanim i angažovanim zaposlenima. Kada podstaknete motivaciju, podstaknućete i angažovanost zaposlenog na radnom mestu. Da li ste znali da sva istraživanja poslednjih 10-ak godina pokazuju direktnu vezu između poslovnih rezultata i angažmana zaposlenih, pri čemu firme s angažovanim zaposlenima prosečno ostvaruju i do 4 puta veću dobit od konkurencije?

Neformalna poslovna druženja – put do novih kontakata i poslovnih ideja

23.09.2022.

Neformalna poslovna druženja su sastavni deo menadžerskog posla. Sklapanje poslova u opuštenoj atmosferi često je uspešnije od dogovaranja u kancelarijskim prostorijama firmi. Okupljanja, razne proslave, team building, poslovni ručkovi i večere prava su prilika da se družite s poslovnim partnerima, klijentima, ali i sa svojim nadređenima i podređenima. Neformalna poslovna druženja najčešće se događaju u vreme adventa, Božića ili jubileja radnih organizacija.

Postaje li četvorodnevna radna nedelja poslovni model budućnosti?

14.09.2022.

Otkako je pandemija koronavirusa zavladala svetom, četvorodnevna radna nedelja nametnula se kao dobar model poslovanjaAlex Soojung-Kim Pang, direktor programa u neprofitnoj organizaciji 4 Day Week Global, koja se zalaže za kraću radnu nedelju, izjavio je kako su nedavne promene u radu ubrzale četvorodnevni pokret te kako nam je pandemija jasno stavila do znanja da možemo vrlo drastično promeniti način rada. Istaknuo je kako je val otkaza doveo do toga da su firme potražile nove alate za zapošljavanje te zadržavanje kvalitetnih radnika.

Kako dobro voditi teške razgovore uz 3 saveta Alana Žepeca?

07.09.2022.

Teški razgovori nas muče. Odvlače nam pažnju. Kradu nam san. Povećavaju stres. Svi smo nekad vodili teške razgovore, a liderima je to česta tema. Mnogi bi radije izbegli takve razgovore, drugi uživaju u njima. Najčešće, ako želite da napredujete u karijeri, potrebno je da ih obavljate. Sagovornici mogu biti šefovi, podređeni, oni u istom rangu, kupci, dobavljači i poreski inspektori. Svaka kategorija može biti veoma zahtevna, emocionalno intenzivna i fizički iscrpljujuća.

vrh stranice