Arhiva juli 2022

Koji ste tip osobe na godišnjem odmoru? (prema Spiralnoj dinamici)

29.07.2022.

Već se bližimo kraju jula, avgust je odmah iza ugla, a društvene mreže su preplavljene fotkama i impresijama s plaža i godišnjih odmora. Za nas koji smo ostali u kancelarijama pomalo zavidan prizor dok odbrojavamo dane i punimo kofere odećom i planovima za zasluženi odmor. No, ovo nije blog o tome kako zavideti kolegama na njihovim iskustvima. Niti ću vam dati check listu stvari koje treba da spakujete u svoje kofere, vi to najbolje znate.

6 odlika efektivnih sastanaka

06.07.2022.

Organizaciona kultura neke firme podrazumeva određeni način života i rada u njoj. Kroz nju se reflektuju njena vizija i misija. U firmi postoje pisana, ali i nepisana pravila ponašanja, obrazac vrednosti ili temeljnih pretpostavki kojih se drže stari zaposleni i usvajaju ih novozaposleni, a koje određuju način na koji će se ljudi u organizaciji ponašati. To je ono po čemu se kristališe  karakter organizacije.

U knjizi „U potrazi za izvrsnošću” („In Search of Excellence“), Tom Peters i Robert H. Waterman Jr., identifikovali su 8 karakteristika uspešnih kompanija. Jedna od njih je jaka kultura tj. zajedničke vrednosti.

vrh stranice