Arhiva decembar 2021

Paradoks sigurnosti

15.12.2021.

Kada se spomene sigurnost“, koje asocijacije vam se javljaju?

Svakodnevnica nam je puna različitih sigurnosti“ – od sigurnosti u prometu preko (ne)sigurnih ulaganja i sigurnosne situacije do aktualne „Ograničite kontakte...radi njihove sigurnosti“.

Odakle izvire ta sigurnost - iz šire okoline, iz drugih ili iz nas samih?

Kako pridobiti nove talente?

08.12.2021.

McKinsey tvrdi da firme mogu kategorizovati zaposlene u tri arhetipa primarne namene: “slobodan duh” (free spirit), “onaj koji teži postignućima” (achiever) i “negovatelj” (caregiver). Svaki arhetip ispunjavaju i iritiraju različite stvari na radnom mestu. Otkrijte ko kakvom arhetipu odgovara i spojite zaposlene s poslom koji je u skladu s njihovom svrhom.

Pet dharmičkih tipova ličnosti

03.12.2021.

Postoji pet arhetipova ličnosti i svaki od njih ostvaruje svrhu na specifičan način. Poznavanje svog tipa ličnosti pomaže nam da razumemo s kojim talentima raspolažemo i kojim nedostacima moramo naučiti da upravljamo kako bi mogli ostvariti svoj puni potencijal. Ti arhetipovi nisu nasledni, nisu hijerarhijski i ne menjaju se tokom života. Ipak, kroz razne životne cikluse i okolnosti, neke karakteristike mogu biti više ili manje vidljive do te mere da mogu podsećati na drugi dharmički tip ličnosti.

Pet dharmičkih tipova ličnosti su: trgovac, radnik, učitelj, ratnik i slobodnjak.

vrh stranice